Kelan sv-korvaukset

Yksityisen terveydenhuollon yleis- ja erikoislääkärin vastaanottokäynneistä korvataan 1.1.2024 alkaen 30 € ja etävastaanotosta 25 €. Psykiatrin vastaanottokäynnistä maksettavat korvaukset ovat 30-40 € riippuen vastaanoton pituudesta. Katso tarkempaa tietoa alla ja lisätietoa Kelan sivuilta.

Yksityisen terveydenhuollon palvelut, joista ei saa Kela-korvausta*:
– Tutkimukset esim. röntgen- ja laboratoriotutkimukset
– Leikkaushoidot
– Fysioterapia, lymfaterapia ja ihosairauksien valohoito

Yksityisen terveydenhuollon palvelut, joista saa Kela-korvauksen:
-Orton Tenholantiellä toimivien lääkäreiden vastaanotoista ja etävastaanotoista muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Korvattavuus on merkitty kunkin lääkärin nettiprofiiliin. HUSin tiloissa toimivien lääkäreiden vastaanotot eivät ole Kela-korvattavia.

Korvausten hakemisesta:
-Maksun yhteydessä vähennettävää nk. Kela-suorakorvausta ei valitettavasti ole mahdollista tehdä Ortonissa, vaan asiakkaan tulee hakea korvausta Kelasta jälkikäteen.
-Korvaushakemuksen voi pudottaa lähimpään Kela-toimiston postilaatikkoon tai lähettää osoitteeseen: Kela, PL 10, 00056 KELA. Kelalla ei ole enää käytössä valmiita palautuskuoria.

*Hammashoito ja psykiatria edelleen korvattavaa
-Yksityisen hammashoidon korvaukset säilyvät ennallaan.
-Kela-korvauksen saa edelleen psykiatrin ja erikoishammaslääkärin vastaanotoista ja tutkimuksista ja hoidoista, jotka on määrännyt psykiatrian erikoislääkäri, suu- ja leukakirurgian erikoislääkäri tai hammas/erikoishammaslääkäri.

Vaikutukset matkakorvauksiin
Kela korvaa asiakkaan matkoja yksityiseen sairaanhoitoon vain, jos siellä annettu hoito on Kela-korvattavaa. Jos asiakas kuitenkin hakeutuu yksityiseen hoitoon hyvinvointialueen antamalla maksusitoumuksella tai palvelusetelillä, matka korvataan. Tällöin asiakas tarvitsee todistuksen matkakorvausta varten (SV 67). Todistuksesta täytyy käydä ilmi, että annettu hoito perustuu maksusitoumukseen tai palveluseteliin.