Tapaturman jälkeinen kuntoutus

Tapaturman jälkeisen kuntoutuksen tavoitteena on, että kuntoutuja voi palata takaisin mahdollisimman itsenäiseen elämään ja selviytyy kotona sekä työssä. Kuntoutus voi olla hyödyllistä esimerkiksi liikennetapaturman tai vapaa-ajan tapaturman jälkeen.

Moniammatillinen tiimi voi kartoittaa tilannetta laaja-alaisesti ja auttaa löytämään ratkaisuja edistämään toipumista. Moniammatilliseen tiimiin kuuluu kuntoutujan tarpeen mukaan fysiatri, psykologi sekä fysio- ja toimintaterapeutti.

Tapaturmien jälkeistä kuntoutusta järjestetään päiväkuntoutuksena.

Kuntoutuksen menetelmät

Fysioterapiassa voidaan käyttää liikkuvuus-, lihasvoima- ja tasapainoharjoituksia toimintakyvyn
edistämiseksi.  Fysio- ja toimintaterapeutti auttavat mm. kävelyn ja/tai päivittäisten arkitoimintojen harjoittelemisessa sekä apuvälinetarpeen arvioimisessa ja käytön ohjaamisessa.

Toimintaterapiassa pyritään palauttamaan asiakkaan toimintakykyä arjessa erilaisten ortoosien, tukien ja toiminnallisten harjoitusten avulla.

Hyödyllistä tietoa kuntoutuksesta Terveyskylän sivuilta

Kuntoutukseen hakeutuminen

Kuntoutukseen voi hakeutua lähettävän tahon maksusitoumuksella tai itsemaksavana. Lähettävänä tahona voi olla vakuutusyhtiö, hyvinvointialue tai työterveys. Kuntoutukseen voi hakeutua myös ilman lähetettä tai maksusitoumusta itsemaksavana asiakkaana.

Kuntoutuspalveluiden tiedustelut

Kuntou­tusyh­teys­henkilö Johanna Holma
Arkisin 10-14 puh. 0400 245477 tai kuntoutus@orton.fi

Ajanvaraukset vastaanotoille

Puheli­mitse 09 4748 2705

Nettiajanvaraus

Ortonin yhteystiedot